Een Heel Belangrijk Boek | Cindy Vermeer – Zaag Me Doormidden

op 4 april verscheen bij Belgische uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts het boek Zaag Me Doormidden van de Brabantse Cindy Vermeer.

Dit is Lauren’s brief aan haar. 
 
Lieve Cindy,
 
Ik zal maar direct met de deur in huis vallen;Mag deze email een blogpost worden? Mogen mensen weten dat we penvriendinnen zijn (A) en valt meewerken aan blogs over het boek onder de dingen die je bereid bent te doen om het boek te supporten? (B)  Want aangezien het al drie dagen uit is, en het nog steeds geen bestseller is, begin IK nu ongeduldig te worden.
Wat direct een leuke hook is naar het hoofdpersonage, de Cindy uit het boek, die net als mijn hoofdpersonage in Mango, heel ongeduldig is wanneer de seks nou begint.Misschien hebben we wel een nieuw genre uitgevonden, met het leidmotief:Wanneer begint de seks?En, als the next best thing:Is mijn boek al een bestseller?
 
Ik heb zelf die tweede vraag helemaal laten vallen, en moet nog een keer alle boeken die ik op voorraad heb verkopen. Want een alterego waaronder ik mijn seksleven een beetje fatsoenlijk kan verwerken, en leuke brieven naar mijn coach kan schrijven, is me veel meer waard dan een boek ergens (ergens? Overal!) op de planken hebben staan, waar dan iedereen het nog over wil hebben.De horror.
“Er is geen nazorg,” zeg ik altijd over mijn werk als LS Harteveld.
Wie een boek of blog leest, is on their own, want in het dagelijks leven doe ik ander werk, waar ik het wél over wil hebben.
 
De expressies en vakgebieden die ik heb geselecteerd om contact over te maken, bleken meer dan 10 jaar nadat ik begon met schrijven als LS Harteveld, níet mijn werk als LS Harteveld te zijn.En dat terwijl ik altijd dacht dat ik een beroemde schrijver wilde worden die de hele wereld afreisde.
 
Vandaar mijn vraag: Wat ben jij bereid te doen? Wat heb je afgesproken met je uitgever, en met jezelf?
Voor zover ik je ken, denk ik dat jij wel degelijk game bent! Maar omdat de Cindy uit het boek juist met een fictieve uitgever van haar boek heeft afgesproken dat zij niets hoefde te doen, dacht ik eraan dat ik hier natuurlijk wel helderheid over moest vragen.
Mag ik deze brief bloggen en is het de bedoeling überhaupt, dat het een bestseller wordt?
 
Just in case het nog undecided is, wil ik graag een flinke duit in het zakje “JA” doen.
Ik denk namelijk dat je een heel erg belangrijk boek hebt geschreven.Een Heel Belangrijk Boek. Hoofdletters.
 
Een grappig boek. Een hilarisch boek. Een inspirerend boek. Een dondersgoed geschreven boek, met een keilief hoofdpersonage, dat je zo wel helemaal af wilt knuffelen omdat ze zo ontwapenend is in al haar oprechte geilheid. En in haar frustratie dat ze allemaal van die moeilijke mannen tegenkomt die gewoon stukken minder van ongebreidelde seks houden dan zij.
All true.
Maar bovenal is Zaag Me Doormidden in mijn ogen Een Heel Belangrijk Boek. Hoofdletters.
Want: Waar gaat het boek over? Waar gaat het écht over? Gaat het wel over de spannende man die haar met zijn Japanse seksknooptechniek komt verlossen uit haar burgerlijke bestaan? Is dat wel het schokkende?
Neen.
 
Natuurlijk zou ik als marketing afdeling en uitgever ook die kink-kraan wagenwijd openzetten, je getatoeëerde rug op de back cover gooien, en ALL IN gaan met de zwart/rood combinatie van de Twilight saga op de voorkant!De vampier serie Twilight zijn de boeken waar het uiteindelijk nóg populairdere 50 Shades oorspronkelijk op gebaseerd is. 50 Shades was een fan fiction, een seksversie, op Twilight. Deze schrijvende fan heeft dat later, nu onder de naam E.L. James, als 50 Shades weten uit te geven.
Wat dat betreft moet ik, en JIJ!!!!, nog maar eens goed bedenken of we ons het niet-promoten van onze seksverhalen eigenlijk überhaupt kunnen veroorloven, meissie.Wacht. Ik ga even kijken wat de net worth is van EL James.
 
150 miljoen Amerikaanse dollars.Dus we hebben nu in het “JA! Een bestseller voor Cindy!” zakje *telt* 150 miljoen dollar én dat het Een Heel Belangrijk Boek is volgens LS Harteveld.Voor als je überhaupt die tweede nog verder uitgewerkt wil hebben, dan doe ik dat met liefde.
 
Zaag Me Doormidden is Een Heel Belangrijk Boek omdat het de onschuld en de schoonheid laat zien van seksualiteit van een vrouw die in vrijheid is opgegroeid bij ouders wiens grootste zonde is dat ze altijd boterhammen met kaas eten en tot na middernacht koffie lusten.Soms maken ze zich zorgen of hun Cindy wel “onder de pannen” komt, een opdracht die zwaar op Cindy’s schouders rust omdat ze weet hoe belangrijk dit voor hen is; Maar verder houden ze afstand van haar leven als koningin van de Eindhovense nacht, zodat zij niet hoeft te vertellen wat ze liever voor zichzelf houdt, en zij zich er niet mee hoeven te bemoeien.Dit boek laat zien wat een ontwapenend eerlijke, leuke, en seksueel ongeremde vrouw er dan ineens zo voor je staat, na 30 en nog wat jaren.
 
Zoals de cover met de rode linten al laat zien: Strikje erom en klaar!
 
Maar er is meer. Er is nog iets, en misschien dat ik daarmee toch een beetje een kras op de plaat zet die de uitgever wil spelen maar het is eigenlijk de échte reden waarom ik dit Een Heel Belangrijk Boek vind.En dat is universeler dan een loflied op de ouders die het zo hebben aangepakt als de ouders van Cindy uit het boek.
 
Wat universeler is: De afschuwelijke relatie die zij met die stoere bink turned fietser Aaron heeft.Die fantastische seksrelatie die, en dit zag ik echt niet aankomen, volledig desintegreert tot Aaron een veel intiemere relatie heeft met zijn racefietsen, zijn fietsschema’s, zijn fietsvrienden, en zijn fietsvakanties in de Ardennen, dan dat hij heeft met haar, en hij zijn ooit verfijnde kookhobby alleen nog maar door de bril van wielerdieet kan bekijken.Maar het begon natuurlijk allemaal al veel eerder toen er ineens groter gewoond moest worden, en er allerlei burgerlijke items voor in huis moesten worden aangeschaft.De red flags dat deze relatie absoluut géén zwart met rode cover meer op zou leveren, waren er al ruim voordat er geen land meer met hem te bezeilen viel.
 
Red flags (geen rode shibari touwtjes) die we allemaal herkennen.
 
En daarmee komen we bij wat voor mij de kern is van dit boek. Perversiteit is niet shibari waarbij de knoop op je klitje zit. Het is niet afspreken in een sjiek hotel met een tatoeëerder die erotische foto’s van je gaat nemen. Niet in je kont geneukt worden met een grote zwarte dildo.
Perversiteit is een relatie die allang is uitgeblust en alles dat ooit geil, nat, en bonkend was, is overleden. Overleden; Een woord dat Cindy gebruikt om haar relatie te typeren. Als de seks is overleden en de relatie rolt nog door; dat is perversiteit.
 
Zaag Me Doormidden is een belangrijk boek omdat het de shibari knoop precies op de zere plek legt.Eén die we allemaal voelen.
 
~Lauren
 
 

Zeg maar Lauren is mijn Nederlandse blog. De subscribe button van dit blog zit ergens op deze pagina, waarschijnlijk rechts.

Ik werk Engelstalig op: Engelstalig blog
Mango, 22 Erotische verhalen, en mijn Engelstalige boeken te koop via de BOOK SHOP

Facebook
Twitter
https://twitter.com/LSHarteveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s