Het Verhaal van Jezusje

Jezusje staat in het midden

{ oorspronkelijk gepubliceerd in 2014, privé nieuwsbrief }

Toen Jezusje geboren werd had mijn moeder boekjes aangeschaft.
Het Jaloerse Kind was één van die titels waarmee mijn monsterlijke jaloezie op dat schepsel waarmee ik voortaan de aandacht moest delen, moest worden bezworen.
“Maar dat was helemaal niet nodig,” zei mijn moeder dan. “Stond ik daar, met mijn goede gedrag. En mijn boekjes.”
Ik knuffelde mijn zusje helemaal plat. Het waren de jaren 70, dus ik had de tijd mee. De opvoeding was lekker vrij, en mijn moeder liet mij gewoon achter Jezusje aanrennen om haar te vangen om haar stevig af te knuffelen.
“Mama is vrij!” riep Jezusje dan als ze in de enkellange gebatikte rok van mijn moeder vloog. En ik had een heel mooi karakter, dus daar hield ik mij dan aan.
We waren allebei blond met blauwe ogen, maar daar hield de vergelijking op. Waar ik het moest hebben van mijn scherpe tong (Ik schijn op mijn tweede al beargumenteerd te hebben waarom ik geen Olvarit met wortel lustte) daar rekende Jezusje dusdanig op haar fysieke kracht, dat het lang duurde voordat we door hadden dat ze veel slimmer was dan ik. Of nou ja, ik had dat in elk geval niet door.
Maar dat zegt wellicht ook iets over mij.
Jezusje droeg roze jurkjes, nee eiste roze jurkjes, strikjes in haar steile haartjes, knutselde veel en schreef blokken vol in een tot op de dag van vandaag nog niet ontcijferd schrift. Ik droeg wat er voor handen was, vaak tweedehands jongenskleren die op onverklaarbare reden aan ons huis werden gedoneerd. Ik klom in bomen. Ik speelde met vriendinnen. Toen ik 10 was kreeg ik als eerste in de klas borstjes. Het lelijke jonge eendje in een verkeerd lichaam – gevoel hield vijf jaar hardnekkig aan.
Tot ik zoals alle eendjes een keer goed in de spiegel keek.
De tienertijd door bleef ik achter Jezusje aanrennen, dat waren we nou eenmaal zo gewend. Twee zwanen inmiddels. Maar zij speelde dwarsfluit, basketbal en zat op het VWO op een dure school waar je met de trein heen moest.
Ik was gestopt met mijn gedwongen pianolessen én met de gedwongen tennislessen, ik rookte, luisterde Bon Jovi en vroeg mij af wanneer ik nou eindelijk geen maagd meer zou zijn. Ik zat op een Rijksschool in een grijze buitenwijk, waar ik het v.a. mijn vijftiende best naar mijn zin had toen de jongens eindelijk een beetje volwassen werden.
We studeerden.
Jezusje deed twee studies, en ik één.
En tegen de tijd dat ik ermee klaar was, had Jezusje haar eerste baan, haar eerste kind, en haar eerste echtgenoot. Die ze trouwens allemaal nog steeds heeft, inclusief de upgrades en diverse uitbreidingssets.
Mijn twenties waren mijn persoonlijke Middeleeuwen: ik had tien jaar dezelfde vriend, een baan met een pensioen, en wist niet wat ik wilde worden. Ooit moest hij toch komen, die grote passie?
En hij kwam. Eerst de yoga. Op mijn 30e begon ik mijn eigen yogapraktijk en stopte ik met werken. Toen schrijven. Op mijn 34e begon ik aan wat Mango zou worden, en binnen een paar maanden maakte ik t uit.
Zo verhelderend, dat pennen.

Nu was ik 34, single, zonder vast huis, met een onzeker inkomen en een hobby waardoor je midden in de nacht zit te typen wanneer anderen slapen. Ik was gelukkig.
Afgelopen zondag:
Ik ga op bezoek bij Jezusje, die die dag net is terugkomen van een mini vakantie met haar kinderen. Haar man staat een akker om te ploegen, ze heeft haar zoon achter zijn Grieks gezet, haar dochter de gevraagde materialen aangeleverd om een limonade machine te kunnen bouwen, en is bezig met wat zij luie wijven kokennoemt.
Vers geraspte wortelsalade, feta omelet met courgette, aardappels uit de oven en rabarbercake toe. Ik ren niet meer achter haar aan, maar geef haar een kusje en bewonder haar huisvlijt.
Morgen gaat ze 40 uur werken.
Ook ik zou “het” dit jaar nailen. Mijn tijd beter plannen, gedisciplineerd zijn zodat ik aan mijn boeken zou werken. Mijn leven bestond uit mijn yogapraktijk (waar ik een bepaald aantal uur in de week voor had), mijn sociale leven (dat mocht in t weekend), en alle andere tijd moest in het boek.
En ik wist dat t kon, want dat zag ik bij Jezusje!! 

Als ik maar de helft van haar discipline, en planningsvermogens had was het boek al lang af geweest. En de drie daarop volgende ook al.
En echt, ik was een heel aardig eind op weg…..
Tot ik mij ineens iets realiseerde (of nou ja ineens, daar waren drie tekenen van God voor nodig. De goede man stond inmiddels met bakstenen te gooien.) dat ik zo n leven helemaal niet wil.
Ik wil geen deadlines en geen hyper efficiënt leven.
En daarnaast werden schrijven en lesgeven ineens dingen die mij afhielden van Het Boek, van Het Publiceren. En daarmee werden schrijven en lesgeven stom. Mijn hobby en mijn werk…allebei verpest omdat ik zo nodig Jezusje moet spelen.

We weten toch allemaal dat er daar maar één van is.
Ik ben bijna 42, zonder vast wooncontract of koophuis, met een onzeker inkomen, een wie-weet-wanneer-uit-te-geven boek en een hobby waardoor ik midden in de nacht nieuwsbrieven zit te typen wanneer anderen slapen. 
Ik ben gelukkig.

~Lauren
.
Het verhaal van Jezusje verschijnt dit jaar in het eerste boek onder mijn eigen naam:
Blote Kont
Verhalen over mannen, macht en dagjes uit
Volg dit blog om op de hoogte gehouden te worden.
De aanmeldbutton zit ergens op deze pagina,
waarschijnlijk rechtsboven.
.

LEVERING IN NEDERLAND

De goedkoopste manier om mijn werk te kopen is via de uitgeverij –
In verband met problemen met de pakjesdiensten én mijn eigen postbus,
kan ik helaas geen boeken meer opsturen.
Maar ik heb ze nog wel.
Je kunt hier beneden de beschrijvingen lezen of mijn boeken
bekijken via de webwinkel en daarna bestellen via mail:
onder mijn eigen naam
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Betaling is vooraf via mijn privérekening, en overdracht op het station van Nijmegen.
Signeren gratis uiteraard!

Minimale bestelling € 10
Als je een bon wilt, moet je via de uitgeverij bestellen, en niet via mij.

Hieronder het oeuvre en de prijzen.
alle boeken zijn handzaam A5, behalve Het Boek Benjamin, dat is groot studieboek formaat (soft cover) dat je open moet leggen.

Het Boek Benjamin €45
Verzameld werk boek 1 mango t/m 8 Big

losse boeken

1. Mango, een novelle  €15
Seksuele safari, van de jaren 80 tot de zero’s.
Een stoer, technisch meisje groeit op met alleen een moeder, in de roerige jaren 80. Roken is nog van alle leeftijden, drinken idem, en seks ook zolang je bestand bent tegen voorlichtingsfolders over aids waarbij het woord AIDS in bloedspatten is geschreven.

Dat blijkt helaas teveel van ‘t goede.
Vermengd met een verleden in Afrika, en een overleden vader, ontwikkelt deze arrogante tiener een angststoornis waar geen psycholoog haar bij kan helpen. Maar ze blijft aangetrokken tot mooie jongens en homoseksuele mannen.

2. Dutch American Diary (2008-2009) €15
Yoga teacher Lauren is in love with two men; One cunning wizard and one half her age.
 The affair was secret so Lauren called him; He Who Must Not Be Named. After the dark wizard in the Harry Potter series. She tried to get over this American but after a year she only has her mistakes to show for. Including dating an Israeli spy and a Buddhist photographer.

Now her wizard obsession is back full throttle and the next disaster has already emerged;  an attractive yoga student. Young enough to be her son.
Faced with nothing but diabolic choices, Lauren confides in her best friend; the warm and friendly Lara. Despite having the same nationality as He Who Must Not Be Named, and working at the same office coven, Lara seems to lack his foul nature.
Or does she?
Once you’ve read Dutch American Diary? You’ll never ever in your life make the mistake of messing with a yoga teacher. 
~Dutch American Diary part 1

3. 22 Erotische Verhalen €15
Literaire pornografie in de geest van Anais Nin en Isabel Allende.
Ze komen en gaan; de kleurrijke personages in deze dromerige erotische wereld, waar ze je één verhaal lang deelgenoot maken van hun diepste verlangen en hun ergste pijn. Die vaker wel dan niet op magische wijze met elkaar verbonden blijken.

Grenzen worden genegeerd, lusten gebotvierd, wonden geheeld.
Sinds Anais Nin heeft geen schrijver zo onbevreesd het grijze gebied durven te betreden tussen het verbodene, het gruwelijke en het goddelijke. De lezer krijgt naast onversneden liefde en zinderende ontknopingen, ook een spiegel voorgehouden die je laat zien wat er zich afspeelt in de donkerste delen van je ziel. 

 4. LS Diary (2012-2013) €10
About three dark men and Lauren getting naked on stage. Not necessarily together.
 Being dark, smart, and handsome, a Dutch writer bears the characteristics Lauren only knows  too well. He looks exactly like her male muse and unwanted protagonist in the majority of her writing.

A published writer and sought-after talk show guest, the Dutch writer has succeeded where blogger Lauren is failing year after year. After year. She feels the weight of her unpublished manuscripts, and her failed attempts to become a writer. To make matters worse she already has one ill-natured stalker. As if the liabilities of being famous have preceded its benefits.
Lauren gets her shit together prioritizing her work, ignoring men, sex and stalkers. But will it work?  Star struck Lauren meets the celebrity in real life, and soon enough her supposedly highly efficient sex-free life includes a naked guest appearance on stage, a blow-job in a parking garage and a seven month relationship.
~LS Diary can be read as standalone or as Dutch American Diary part 2

5. De Candystop (2013) €10
Waar de Nederlandse literatuur tot stilstand komt door een Marokkaanse lekkernij.
Getergd door een rits onduidelijke medische klachten, besluit Lauren geen suiker meer te eten, geen Chardonnay meer te nemen, en geen latte macchiato’s meer te drinken.

Na een paar weken is ze zo apathisch dat ze zelfs vergeet te masturberen.
Tot een jonge Marokkaanse god op tv verschijnt die tegen Lauren zegt;
“LauRRRen! WakkeRRR woRRRden! Ik ben ook schRRRijveRRR en ik heb ook een leuk leven!”
Dat is zo. Sam doet de vier s’en. Hij schrijft, hij sport, hij sekst en hij slaapt.
Ineens weet Lauren nog steeds niet waar het naartoe moet met haar leven, maar ze is wel klaarwakker. Zeker als ze erachter komt, dat Sam binnen een week een optreden geeft bij haar om de hoek.
Sam doet haar denken aan een verboden relatie met haar leerling, iets waar ze gemengde gevoelens over heeft. Sam wil die best met haar onderzoeken, maar hij vraag een prijs…

6. Bedtime Stories (2014) €15
Facing her demons and her muse, Lauren’s sexual history gets its worthy finale.
Lauren is corresponding with Elliot, but somewhere between The Netherlands and Vegas, things have stranded. To get their project back on track Lauren resorts to strong measures: making the whole damn thing public.

Sharing eight months of her life, Lauren’s third diary reintroduces all popular characters, such as writer Rafael and his legendary mythical counterpart Benjamin. Young writer Sam and his ghost twin Valentino.
Closing the Dutch American Diary trilogy, the 1991 story lines are finally tied together. With an extremely satisfying ending. Although not in a way anyone saw coming.
 ~LS Diary can be read as standalone or as Dutch American Diary part 3

7. Mirage (2014) €5
Giving you a little dessert, with all gorgeous writers from previous books.
Lauren, the former hedonistic cougar, is home bound, mothering her little ones, sick with worry and about to get dumped by her lover. Together with autumn setting in, Lauren needs her annual Cute Writer Fix more than ever. And this year there’s five of them.
Including a lunch date with the most famous author of the Netherlands; her youth love Henry.
~Mirage can be read as standalone or as the epilogue to the Dutch American Diary trilogy.

8. Big, diaries & erotica (2015-2016)  €20
The crown to Lauren’s life; a secret affair with her Biggie.
Ten years and ten lovers have taught Lauren two things.

One: single life is a disaster.
And two: men suck at anal sex.
So when Mr.Big comes along and succeeds where all the others have failed, Lauren is euphoric. She immediately picks up her pen to write about it, and her first story is indeed called “The Biggie”, about his flawless performance.  
For two years Lauren documents her secret affair with the married business man. She writes about their explosive encounters, her unwavering love, and her powerful insights. Gradually, Lauren changes. From an scarred single, to a woman totally owning her worth and her true nature. Ten years after ending her relationship in order to explore love and sex in all their forms, Lauren Harteveld becomes the ultimate mistress.

los verkrijgbaar, niet in Het Boek Benjamin:

Witte Tijgerin €5
Gids voor solitaire vrouwen die een geweldig seksleven willen en plenty energie.
Een Witte Tijgerin is een alleenstaande, onafhankelijke vrouw. Haar contact met mannen is erop gericht dat ze er energie van krijgt. Stel je voor! Nooit meer gehannes met beginnende relaties die het toch nét niet zijn. Nooit meer die morning-after backlash. Geïnspireerd op het klassieke Taoïstische werk De Witte Tijgerin van Hsi Lai, onthult deze gids;
– hoe je de touwtjes in handen houdt
– hoe je je liefdesleven gebruikt voor je plezier
– hoe je met seks je jeugdigheid herstelt.
Hij zal niet kunnen wachten om weer met je af te spreken! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s