De Grote Boodschap van LS Harteveld

Er is een prentenboek:
“Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.”
Het is een heel leuk boek en ook realistisch want als er iemand op mijn hoofd had gepoept, zou ik ook willen weten wie dat had gedaan.
Maar uiteraard sluit het boek ook aan bij de belevingswereld van kinderen. Ik heb een comedian weleens horen vertellen dat hij al jong begonnen was, maar als kind nog niets over seks wist en daarom al zijn grappen over poep gingen.
En ik heb een keer met Sinterklaas een gedicht gekregen dat vol vieze woorden stond omdat ik altijd moest lachen bij woorden die over seks gingen, of poep en pies. Sinterklaas wilde weleens zien hoe ik dat op ging lossen.
Ik stikte al bijna van het lachen in het eerste couplet en slingerde vervaarlijk rond op mijn poef waar ik ieder moment af kon vallen.
Ik was dertig.
Maar inmiddels ben ik 45 en ik realiseerde me onlangs that time had caught up with me. Dat ik al heel lang niet meer zo vrij was. Blijkbaar kan die schaamte ook veel later nog komen. Een voorbeeld is dat ik (ja, brace yourself) vaak moet poepen tussen de lessen door. Maar dat kan niet, want dan moet ik naar de wc in de studio, en die zit aan de kleedruimte dus dat kunnen mensen dan horen of merken.
Dus dat doe ik niet.
Ik wacht netjes anderhalf uur tot iedereen weg is.
Tot een coach die ik volg, Katrina Ruth, het goede voorbeeld gaf. Toen heb ik besloten er weer meer ontspannen over te zijn. En er zelfs over te schrijven, blijkbaar.
Het begon zo.
Katrina Ruth (“Kat”) een Australische business coach, had een filmpje gemaakt over een rebranding shoot die ze had georganiseerd voor zichzelf. Dit betekent dat ze een stylist, modeontwerpers, fotografen etcetera inhuurt, om een week lang in Los Angeles foto’s te maken van de Next Level Kat.
De persoon die ze wil worden.
In geld termen betekent dat zoiets als dat ze van drie ton per maand een miljoen per maand wil gaan verdienen, maar zij begint altijd met mindset, identity, who do you wanna be.
Oké. Dat wist ze dus.
Samen met een super serieuze re-branding guy, nam ze haar hele look onder de loep. En hij zou ook een korte documentaire maken over die dagen in LA. Hij had twee jaar geleden ook een langere documentaire gemaakt over haar, waarbij hij haar een dag lang gevolgd had, maar hij waarschuwde dat ze nu veel gestructureerder en preciezer te werk zouden gaan. Niet meer zomaar erop los schieten.
“Let’s make it more targeted. Like a scalpel.”
Vertelt hij in dit filmpje.
En Kat knikt heel serieus en gedwee. Ik zag sowieso een vrij toned-down Kat. Ze had een lichtgrijze sweater aan, terwijl ze niet zelden haar lifestreams doet in een paarse of oranje bikini, en dan halverwege een handdoek tussen haar benen legt:
“I feel I need to cover this up.”
Dus dat ze überhaupt helemaal aangekleed was, én haar haar netjes geföhnd én naturelle make-up? Dat was al een Kat die ik nog nooit gezien had.
En ze zei ook nog lief ja en amen.
Tot ze ineens weer haar normale zelf is en je ziet hoe ze haar rebranding coach vertelt wat er gebeurt als je een blogpost hebt geschreven, die echt recht uit je hart komt.
Ik zat op het puntje van mijn stoel!
Want ik wist wat ze ging zeggen. Tenminste, ik wist wat ze normaal zou zeggen. Maar ik kon me niet voorstellen dat de nieuwe Kat dat mocht. En als ze dat wel zou doen, zou rebranding guy het niet gebruiken voor t filmpje.
Dan zou het een slip-of-the-tongue van “old Kat” zijn.
Dus ik was benieuwd wat ze ging zeggen.
“If you’ve written a blogpost or created content completely from the heart, then what happens after that is essentially a spiritual poop. It’s a complete emptying of everything that’s inside of you.”
De rebranding guy probeert het met een uitgestreken gezicht te begrijpen, maar Katrina had het gevoel dat hij het te ingewikkeld maakte.
“It’s NOT an analogy! It’s actual poo!”
Dat was mijn teken om ook weer makkelijker worden, en erom te lachen. En gisteren tussen de lessen door, zei ik tegen een cursist die altijd nog even naar de wc gaat, dat zij eerst moest gaan want dat ik ook nog moest.
Ze maakte niet direct aanstalten en ik benadrukte:
“En ik moet een grote boodschap, dus jij moest eerst.”
Want als praten over poep zelfs bij de nieuwe next level million-dollar-a-month Katrina Ruth hoort?
Dan hoort het ook bij mij.

~ZegmaarLauren

Abonneer je op dit (rechter kolom) om Zeg maar Lauren columns per email te ontvangen. Ik kan niet beloven dat ze allemaal een grote boodschap hebben! ;) 

Ik post iedere dag een quote + blogpost van Katrina Ruth op Twitter en Facebook

ps: ik heb net mijn eerste online yoga programma geopend. Check onder de video.

nieuw: Daily M private online yoga voor de Maja de Bij generatie

klik op de foto voor de playlist van vandaag; alle Madonna songs over tijd

Ik heb een beetje een obsessie.
Of, zoals ik dat inmiddels schrijf als ik iets meen; OBSESSIE.
Namelijk met dingen dagelijks doen. En dan bedoel ik niet dingen als water drinken, want dat doe ik nauwelijks, en by the way ik leef nog steeds.
Ik bedoel niet mijn huis opruimen, mijn bullet journal bijhouden, zelfs niet dagelijks iets sociaals doen.
Ik bedoel dagelijks de big things doen. Purpose work. De activiteiten die me zo diep vervullen, dat het me geen biet meer uitmaakt dat mijn woonkamer eruit ziet alsof ik belaagd ben door een roedel overactieve border collies.
Of tot drie uur in mijn roze ochtendjas achter mijn sta bureau sta.
Dat doet er allemaal niet toe want ik heb zo’n blij knisperend vuurtje in me, dat de buitenkant er misschien wat rommelig uitziet.
Maar ik wel een rozig tevreden gezichtje heb.
Ik heb twee dingen die ik dagelijks doe:
Mindset werk, met een dagelijks blog van een coach die ik volg.
En schrijven.
Dit laatste probeer ik altijd heel hard niet te doen. Of om me dan tenminste  aan te kleden en te douchen voor ik begin. Maar dat lukt allemaal vaker niet dan wel. En als ik dan een blog post heb geschreven (voor mijn yogastudio of onder mijn pseudoniem), of een column heb geschreven op Facebook over mijn Madonna playlist?
Dan weet ik:
De zooi maakt niets uit, want alles wat ik NIET doe kan gemist worden. Ik heb geen kinderen, dus het is niet zo dat er ergens een vierjarige huilend op een schoolplein staat hè. En mijn katjes zijn helaas overleden, en ik zit hoogstwaarschijnlijk in een poes-vrije episode in mijn leven, tot lente 2019.
Ik geef mijn yogalessen en ik schrijf naar behoefte.
That’s it.
Eind goed, al goed, lijkt het. Maar er schortte nog iets. Mijn lieve en inmiddels vrij volle lijf kreeg namelijk al jaren te weinig yoga. Of misschien kreeg het net wél genoeg, met de lessen die ik geef. Want ik had afgezien van wat reserve kilo’s nergens last van.
Maar ik had weinig zin te wachten tot ik de rekening gepresenteerd kreeg voor al die jaren dat ik soms acht uur per dag achter een bureau zat en mijn beweging tot het absolute minimum had wegbezuinigd.
Dus, wilde ik weer non-negotiable, dagelijks yoga doen.
Daarom heb ik sinds vorige week een online programma Daily M.
Ik heb de website nog niet aangepast, maar je krijgt Daily M gratis bij je Harry Potter programma in de yogastudio.
Maar ik heb net besloten dat ik Daily M ook als los online programma aanbied. 
Je krijgt van mij een pagina waar je iedere dag een nieuwe video vindt.
De videolessen, van tussen de 15-30 minuten, zijn Nederlandstalig en ingedeeld met namen van Harry Potter.

Je kunt de lesbundel Daily M – FULL Creative Flow op drie manieren doen;

1. Je kunt iedere dag één video doen (6 per week).

2.  Je beperken tot de maan yoga/ ontspanningsyoga; Hufflepuff
Of alle hatha yoga doen; Gryffindor + Hufflepuff
Of alleen de poweryoga sequences: Ravenclaw
Iedere video eindigt met een ontspanning.

3. Of video’s combineren;
Eerst een Ravenclaw of Gryffindor en dan een Hufflepuff.
Of meerdere Hufflepuffs.

Sinds ik het programma ben begonnen is er rust in de tent. Want mijn inactiviteit, het enige aspect van mijn leven waarvan ik dacht;
“Ai! Dit gaat me nog eens lelijk in de kont bijten!”
Is nu “covered”.
Yoga is nu weer dagelijks onderdeel van mijn leven.
Zodat deze 45 jarige, wat ook wel de Maja de Bij generatie wordt genoemd, nog jaren mee kan.

Wil je jouw lieve lichaam, dat je al zolang op deze aarde heeft gediend, ook belonen met een half-way Reboot? Dan is deze eerste module van Daily M iets voor jou.

Daily M 
private online yoga voor de Maja de Bij generatie
module: FULL Creative Flow
maart t/m juni 2018
Je module blijft tot 1 september 2018 online/ open voor gebruik.

FULL Creative Flow
self-study module   € 97                  
      

Je twee cursussen; Feel the Flow (maart, april) en Creativity is Free (mei, juni), in dagelijkse video’s. ( 80 video’s totaal)

Je kunt natuurlijk altijd meedoen, en alternatieven gebruiken.
Maar als je een echte yoga uitzet wilt aanschaffen denk dan aan; 
– een stroeve yogamat,
– 2 yogablokken (soms voor een habbekrats te koop bij Flying Tiger)
– een zacht/indeukbaar of niet te hoog meditatiekussen
– en een deken voor je ontspanning. 

full membership €  200 
inclusief email interactie, suggesties, minimaal één video die jij mag “bestellen” (onderwerp aandragen) + lidmaatschap besloten Facebookgroep

Ik bied Daily M – Feel the Flow aan als online programma, in filmpjes van maximaal een half uur. Je kunt hier een voorbeeld filmpje zien,
Daily M – Ravenclaw/ Gryffindor Feel the Flow 2 ( 22 minuten)
Ravenclaw zijn de poweryoga filmpjes
en Gryffindor de hatha yoga filmpjes.
Dus dit is een introductiefilmpje van de houdingen, voor zowel poweryoga als hatha yoga cursisten.

Om je in te schrijven voor Daily M – FULL Creative Flow stuur je een mailtje naar;
Suzanne s_beenackers@hotmail.com
Maak je cursusgeld
self-study module    € 97
of
full membership      € 200
voor FULL Creative Flow over naar:
NL17 TRIO 0254 7260 97 t.n.v. M Yoga
–>>> algemene voorwaarden:
Geen geld retour. Je kunt de voorbeeld video hierboven bekijken of het je bevalt. Je programma blijft na afloop nog online tot 1 september 2018 <<<–
Je krijgt toegang tot de video’s zodra de betaling binnen is.

Ik heb FULL Creative Flow voor je klaargezet, op de site van mijn private yoga.

~Suzanne
M Yoga Nijmegen

de blogpost “Daily M private online yoga voor de Maja de Bij generatie” verscheen gisteren op M Yoga Nijmegen.
Abonneer je daar om columns over yoga te ontvangen.

Ik heb de website nog niet aangepast, maar je krijgt Daily M – FULL Creative Flow gratis bij je inschrijving voor het Harry Potterjaar in Nijmegen.

M Yoga Facebook
M Yoga Twitter

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s